دانشمندان و مخترعان دارای معلولیت: Scientists and inventors with disabilities

دانشمندان و مخترعان دارای معلولیت به چه افتخاراتی دست یافته‌اند؟
آیا شرایط  توانسته است در موفقیت آن‌ها تاثیر بگذارد؟
ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با تنی چند از این افراد موفق در حوزه علم و دانش آشنا کنیم.
بسیاری از افراد دارای معلولیت با وجود یکسری شرایط موجود، از استعدادهای فوق العاده‌ای برخوردار هستند. جامعه، افراد، خانواده و دوستان این افراد باید بگونه‌ای رفتار کنند تا فرد دارای معلولیت از شرایط موجود بهترین استفاده را کرده و با اطمینان خاطر به موفقیت دست پیدا کند.
این موقعیت باید به گونه‌ای باشد که این افراد استعدادهای خاص و ذاتی خود را شناسایی کرده و از آن استفاده کنند تا اهداف را برای خود قابل دستیابی ببینند.
وجود معلولیت به معنای این نیست که شخص ارزش و اعتباری برای کارهای روزمره زندگی ندارد. افراد برای یافتن موفقیت‌های بزرگ لازم نیست توانایی‌های خارق العاده و اثبات شده‌ای داشته باشند، زیرا اراده و تلاش حرف اول را می‌زند.
ناتوانی و وجود شرایط خاص به خودی خود فرصتی را به وجود می‌آورد که فراتر از حد معمول بیندیشد و به یک امر فوق العاده تبدیل شود.
اگر کسی شور و اشتیاق داشته باشد، می‌تواند شگفتی‌های زیادی در زندگی به ارمغان آورد.
در این مقاله لیستی از دانشمندان و مخترعان دارای معلولیت وجود دارد که فارغ از همه شرایط خود، توانسته‌اند تا حد زیادی به جامعه کمک کنند :
• توماس آلووا ادیسون
مشهورترین دانشمندی که تاریکی جهان را به روشنی تبدیل کرد، مخترع برق، توماس آلووا ادیسون با اختلال شنوایی به دنیا آمد و تا سن دوازده سالگی نتوانست مهارت‌های خواندن و نوشتن را فرا بگیرد.
ادیسون بگونه‌ای زندگی خود را مدیریت کرد که بیماری و اختلال نتواند در پتانسیل و استعدادش دخالت کند و این چنین نام خود را در دنیا به احتضاز درآورد.
او علاوه بر اختراع برق توانست دستگاه ضبط و دوربین سینمایی را نیز طراحی کند.
• الکساندر گراهام بل
شخصیت مشهور ارتباط افراد در نقاط مختلف جهان، به محبوبیت زیادی در دنیا رسید. او که از ناتوانی در یادگیری رنج می‌برد، در نهایت موفق شد در زمینه اختراع تلفن، استعداد و نبوغ خود را به دیگران اثبات کند.
• آلبرت انیشتین
فیلسوف آلمانی و یکی از بزرگترین دانشمندان جهان، کسی که مخترع بسیاری از روابط و فرمول‌ها در دنیا است، همان شخصی که مفهوم معروف و محبوب نسبیت را کشف کرد و برنده جایزه نوبل فیزیک است، از سندرم آسپرز رنج می‌برد.
او در بعضی از کارها از جمله برقراری ارتباط با مشکلات زیادی روبرو بود، اما هرگز اجازه نداد شرایط جسمی و روحیش از انگیزه‌ها و اهدافش پیشی بگیرد.
• استفان هاوکینگ
این شخصیت معروف و شگفت انگیز در اثر بیماری خاص مربوط به نورون‌های حرکتی، به مرور مجبور شد از صندلی چرخ دار استفاده کند. این موقعیت تا حدی پیش رفت که حتی نحوه برقراری ارتباط او از طریق دستگاه تولید صدا بود.
او در این شرایط نظریه‌ها و تیوری‌های خاصی در رابطه با علم و فلسفه‌های منشاء و ماهیت جهان ارایه داد و از این طریق توانست اثر جاودانه و پر رنگی در دنیای اطراف خود بگذارد.
• دکتر هیو هر
دکتر هر، کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و دکترای بیوفیزیک را در دانشگاه هاروارد گذراند. او در دانشگاه MIT دوره پسا دکترای خود را در شاخه دستگاه‌های پزشکی به پایان رساند.
وی هم اکنون مدیر گروه مکاترونیک است که در حال حاضر پیشرفته ترین پروتزهای جهان را می‌سازد. دکتر هر، یکی از تاثیر گذارترین شخصیت‌ها در زمینه فناوری‌های ارتز، پروتز و اسکلت‌های بیرونی، شخصی است که در هفده سالگی هر دو پای خود را هنگام صخره نوردی از دست داد، اما با علم و دانش، برای خودش پاهای مصنوعی ساخت و توانست به صخره نوردی ادامه دهد.
• EDWIN KREBS
این بیوشیمیست موفق و برنده جایزه نوبل در دهه ۱۹۵۰ است که دچار کم شنوایی بود و علیرغم وجود شرایط موجود توانست به حقایق جالبی درباره فعالیت‌های سلولی در بدن برسید که در نهایت منجر به درک بیشتر رابطه بین هورمون‌ها، طول عمر و چگونگی وضعیت اندام‌های پیوندی شد.
• گاستاو کرچف
این فیزیکدان نابغه در دهه ۱۸۰۰ به مواردی دست یافت که مربوط به درک امروزه ما از برق است. این دانشمند علیرغم اینکه دارای معلولیتی ناشناخته بود و از عصا و صندلی چرخ دار استفاده می‌کرد موفق به کشف قانون کرچف شد که از طریق آن اکتشافات نجومی جدیدی رقم خورده است.
• RALPH BRAUN
این مخترع آینده در سن هفت سالگی دچار دیستروفی عضلانی شد ولی همیشه تلاش کرد و با انگیزه و استقلال خود باعث شد بسیاری از افراد از قدیم تا به امروز از اختراعات او به نفع خود بهره ببرند.
رالف براون مخترع اولین اسکوترها و آسانسورهای ویلچری در جهان است که از این طریق میلیون‌ها افراد دارای معلولیت توانسته‌اند زندگی را برای خود هموارتر کنند.
• جان فور بز نش جونیور
این ریاضیدان نابغه و برجسته آمریکایی، برنده جایزه نوبل اقتصاد بود. او که بیش از ۳ دهه از عمر خود را به روان گسیختگی(اسکیزوفرنی)از نوع پارانویید مبتلا بود، خود را از تاریکی شرایط بیرون آورد و دنیای واقعی را پذیرفت. او در نهایت با قبول واقعیت‌های زندگی توانست به موفقیت‌های زیادی دست یابد.
وی یکی از معروف ترین استادان ریاضیدان دانشگاه پرینستون بود و توانست با نظریه‌های مختلف خود در این زمینه جایزه نوبل اقتصاد را از آن خود کند.

شرایط و ویژگی‌های جسمی افراد در ایجاد موفقیت، و تاثیر گذاری در زندگی محدود کننده نیست.
همه افراد با شناخت استعدادها و توانایی‌های خود و همچنین ایجاد انگیزه و تلاش نه تنها برای خود، بلکه برای سایر افراد جامعه می‌توانند راه گشا باشند. چه بسا بسیاری از دانشمندان و مخترعان دارای معلولیت در دنیا که با علم و دانش خود توانسته‌اند زندگی میلیون‌ها نفر از مردم را در سراسر جهان متحول کنند

با تشکر از مجموعه ی سایت«توانیتو»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *